Alla inlägg den 21 juni 2008

Av Eva-Britt - 21 juni 2008 19:49

Gårdagen bjöd inte på några speciella hundaktiviter egentligen, prommis på morron runt Kyrksjön efter cykelvägen, gick hemifrån så det tog bra drygt 1 timme, mötte en hel del hundar efter vägen. Sedan på eftermiddagen lyckade Tobias tjata till sig ett dopp i Borrsjön. Vi var ensamma där, konstigt va? så Mocca fick bada som hon ville o det ville hon. och friskusen Tobias badade också. Mamma o pappa stod på stranden o tittade på ;-) Vi hade termometer med, det var 16 grader i vattnet. Helt klart för kallt för mig iaf.


Idag så gick vi skogsprommis m hundarna. Sedan packade vi bilen med campingstolar/bord, nykokt potatis i mattermos, tunnbröd, messmör, ost och SURSTRÖMMING. Tobias följde med så jag hade lite alternativ mat med åt honom. Lunch i det gröna skulle vi ha! Hittade till ett ställe som jag tror det är 20 år sen sist vi var till. Mitt ute i skogen, 2,5 mil hemifrån. En liten lämplig skogstjärn, med en stump sandstrand. Byborna i närheten brukar nog fortfarande bada där i bland, såg spår efter hästar där. Men idag var vi ensamma. Vi satt på strandkanten alldeles vid vattenbrynet i solskenet o åt vår strömming - smaskens! T o m Tobias åt strömming o tyckte det var gott! Som tur var fläktade det lite lagom så flugorna blåste bort, annars så gillar de ju doften av surströmming ;-) Och givetvis så badade Mocca och Tobias. En riktigt härlig utflykt blev det!

Java o Nina fick vara hemma, ingen av dem gillar att bada. På hemvägen såg jag lockande spårmarker, så det blir nog nån mer utlykt till de här krokarna i sommar.


Ovido - Quiz & Flashcards